Rendszerüzenet

Solymosi Tamás orgonajátéka a Nagytemplomban

Március 2-án (csütörtökön) 18 órától Solymosi Tamás francia-magyar zeneszerző és orgonaművész ad ingyenes orgonakoncertet a Református Nagytemplomban. A műsorban Bach Jesu, meine Freunde című darabján kívül a zeneszerző saját műve is felcsendül.

Solymosi Tamás zongoratanulmányai után az Esztergomi Bazilika kiváló orgonistájának, Baróti Istvánnak volt növendéke. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és Gimnáziumban megszerzett érettségi után Franciaországba emigrált, ahol Francis Chapelet orgonaművész tanítványa lett. A bordeaux-i Saint Martial, Saint Remi és Saint Geneviéve-templomokban végzett szolgálatot követően, 2000 óta a Saint Ferdinand-templom orgonistája.

Művei különlegessége, hogy sokat egzotikus orgonákra, többek között portugál és korzikai hangszerekre komponált, melyek különleges hangzását használta és emelte ki. Vasárnap este a debreceni közönséget is megörvendezteti: legújabb szerzeményének, a Mezőfényes Passacaglia magyarországi ősbemutatójának lehet részese, aki március 2-án ellátogat a Református Nagytemplomba. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan!

Műsorrend:

J. S. Bach: Jesu, meine Freunde

Solymosi Tamás: Mezőfényes Passacaglia (Magyarországi ősbemutató!)

Nincsenek megjeleníthető események.