Rendszerüzenet

Dominica Palmarum - Virágvasárnap a Debrecen Helyőrségi Zenekarral

A hagyományokhoz híven Debrecen városa idén is több helyszínből álló ünnepi körmenettel idézi fel Jézus diadalmas bevonulását Jeruzsálembe. A rendezvény záró állomása a Debreceni Református Nagytemplom, ahol a Helyőrségi Zenekar szolgálatának lehetünk részesei az istentiszteleti alkalmon.

A nagyhét nyitánya virágvasárnap ünnepe, mely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadás csodájára, a keresztyénség legnagyobb ünnepére, a húsvétra készít fel bennünket. Ezen a vasárnapon Jézus Jeruzsálembe való bevonulására emlékezünk, amikor a tömeg ezekkel a szavakkal fogadta: „Hozsánna a Dávid fiának! Áldott, a ki jő az Úrnak nevében! Hozsánna a magasságban!” (Máté 21,9)

A hagyományokhoz híven Debrecenben is ünnepséggel veszi kezdetét a nagyhét. Április 9-én, virágvasárnap délután 4 órakor a Csapó utcai sétálóövezetben (Fórum bejárata előtti tér) köszöntőt mond Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita. A barkaszentelési liturgiát követően indul el az ünnepi körmenet a Kossuth tér – Kistemplom – Szent Anna utca – Batthyány utca – Csokonai Színház – Városháza – Kossuth tér útvonalon. Minden egyes stációt különböző egyházközségek, gyülekezetek és iskolák fogadtak örökbe, mely állomásokon Varga Klára Jászai Mari-díjas színművész és Janka Barnabás, a Csokonai Színház művésze olvassa fel az elmélkedéseket.

Az ünnepség záró állomása Dominica Palmarum címmel a 18 órakor kezdődő ünnepi istentisztelet a Debreceni Református Nagytemplomban. Az alkalmon igét hirdet Sajtos Szilárd tábori lelkész, majd a Helyőrségi Zenekar szolgál Pál István őrnagy vezetésével. Közreműködik Veres Hunor és a Kispendely énekegyüttes.

A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Nincsenek megjeleníthető események.