Rendszerüzenet

Akikért a harang (sem) szólt...

Ernest Hemingway világhírű regényének címe és története sokak számára megrendítő lehet, de talán kevesen gondolunk arra, hogy környezetünkben is élnek olyan emberek, akiknek halála egyedül, csendesen, szinte észrevétlenül történik. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében április 10-én szentelik fel azt a harangot, amely ezentúl a hajlék nélküli élő emberek emlékéül szól.

„Az én Atyám házában sok hajlék van” – olvashatjuk a Szentírásban, János apostol evangéliumában. Habár földi életünk vége előre nem látható, nem megjósolható, de mégis sokat jelent egy idős vagy beteg ember számára, ha utolsó órái közeledtével mellette állnak azok az emberek, akik fontosak számára. A hajléktalanok számára ez általában nem adatik meg, sőt, gyakran teljesen egyedül és magányosan vesznek búcsút a földi élettől.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség egyik gyülekezeti tagja igen nagylelkű felajánlást tett a reformáció 500. évfordulója alkalmából: harangot öntetett, melyet a „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjének ajánlott fel, hogy ezentúl a hajlék nélkül élők halálára is harangszó emlékeztessen.

A harangszentelési ünnepségre 2017. április 10-én 11:30 órától kerül sor a „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében (Debrecen, Péterfia utca 40.). Az alkalmon Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Vad Zsigmond, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora szolgálnak.

Nincsenek megjeleníthető események.