Rendszerüzenet

Fedezd fel a Nagytemplomot az Emlékhelyek Napján!

A Nemzeti Örökség Intézete második alkalommal rendezi meg a nemzeti és történelmi emlékhelyeket népszerűsítő „Emlékhelyek Napja” című egész napos, országos jelentőségű programot 2017. május 13-án. A rendezvénysorozatban Debrecen is érintett a Református Nagytemplom és Kollégium által – az intézmények színes programokkal, hosszított nyitva tartással és kedvezményes jegyárral várják a látogatókat.

 

Mindenki ismeri az épületet, naponta elmegyünk mellette – de még a debreceniek számára is sok érdekességet és újdonságot rejt a Debreceni Református Nagytemplom. Talán sokan nem is tudták, hogy a járólapokban 66 bibliai igevers van elrejtve, a makett-kiállításon megnézhetjük akár Bábel-tornyát vagy Jeruzsálemet is kicsinyített formában, illetve a padlástérben megtekinthető az a régi óraszerkezet, ami a templom 9 óráját működtette. Az pedig bizonyos, hogy Debrecen legszebb panorámája tárul a szemünk elé, ha kilépünk a 30 méter magasban lévő, a Nagytemplom két tornyát összekötő járdára, amely fotózásra is kiválóan alkalmas helyszín.

 

2017. május 13-án, az Emlékhelyek Napján a Nagytemplom tárt kapukkal várja a érdeklődőket. A hosszított nyitva tartásnak köszönhetően reggel 9 órától egészen délután 16 óráig látogatható a templom, és egységes, kedvezményes belépőjeggyel lehet megtekinteni valamennyi kiállítást és nevezetességet. A délelőtt folyamán lehetősége lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt Kossuth Lajos korabeli ruhákba bújni, hogy ezekben foglaljanak helyett az államférfi székében, mely pillanatot fotósunk is megörökít számukra. Délben Sepsy Károly, nyugdíjas lelkipásztor és orgonaművész szólaltatja meg a 4258 síppal büszkélkedő híres hangszert, majd 14 órától ingyenes tárlatvezetés veszi kezdetét, melynek során a Nagytemplom történetét és titkait is felfedjük a látogatók előtt.

Nincsenek megjeleníthető események.