Rendszerüzenet

Nagyváradi orgonaművész játszik a Református Nagytemplomban

Kristófi János Zsigmond életében már egészen kisgyermek korától meghatározó szereppel bírt a művészetek szeretete. Édesapja, id. Kristófi János híres festőművész volt, édesanyja, Hoványi Judit pedig a szobrászatnak és kerámiaművészetnek volt kiemelkedő alakja. A tízgyermekes nagycsaládban mindennapos volt, hogy az utódok a szokásos gyerekjátékok helyett a zongorával és hegedűvel szórakoztatják egymást, és János igen korán elkötelezte magát a billentyűs hangszerek mellett.

Tanulmányait a kolozsvári zenei középiskolában végezte, ahol hamar az élvonalba került: már fiatalon gyakran koncertezett Kolozsváron, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen és Szászrégenben. Az érettségi után az akkori politikai helyzet nem volt kedvező számára, így került Budapestre, ahol sikeresen felvételizett a Liszt Ferenc Zeneakadémia orgona szakára.

Kristóf János zeneművészeti karrierje azóta is töretlenül ível felfelé. 1996-ban szerezte diplomáját, 30 éve a nagyváradi székesegyház orgonistájaként szolgál, a Partiumi Keresztyén Egyetem adjunktusa, és számos koncertkörutat tudhat a háta mögött: játékát hallhatta már a magyar, az osztrák, a német, az amerikai, valamint a kanadai közönség is.

2017. augusztus 6-án a debreceniek számára is lehetőség nyílik meghallgatni a világszerte elismert orgonaművész játékát a 18 órakor kezdődő zenés áhítaton a Református Nagytemplomban. A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjeleníthető események.