Rendszerüzenet

Zenés áhítat a Nagytemplomban

Ismét a Nagytemplomban koncertezik a debreceni orgonaművész

 

Idén második alkalommal hallhatja a debreceni közönség Karasszon Dezső orgonaművészt, egyetemi professzort a Református Nagytemplom hangszerén játszani. A zenés áhítaton ezúttal nem egyedül lép színpadra: lányával, az Európa-szerte elismert csellóművésszel, Karasszon Eszterrel zenél együtt.

A család életében kezdetektől fogva meghatározó szerepet játszott a zene, valamint az egyházzene. A református lelkészcsaládból származó Karasszon Dezső nemzetközileg elismert orgonaművész, zenetörténész, akinek munkássága szorosan kötődik a református egyházzene kutatásához és autentikus bemutatásához.

Nem csoda tehát, hogy gyermekei is hamar megfertőződtek a zene szeretetével: fia, Dénes a Magyar Állami Operaház zenekari művésze, vasárnap este pedig lányával, a 25 éves Eszterrel hallhatjuk közösen muzsikálni az orgonista édesapát. Eszter fiatal kora ellenére már a kontinens számos országában – többek között Hollandiában, Németországban, Olaszországban és Svájcban – adott már koncertet, de hallhatta már az ifjú művésznőt a kínai, az amerikai és az izraeli közönség is játszani.

2017. szeptember 3-án (vasárnap) 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomban zenés áhítaton szolgál együtt Karasszon Dezső (orgona) és Karasszon Eszter (gordonka). Műsorukban magyar és külföldi zeneszerzők művei egyaránt elhangzanak majd, így Johann Sebastian Bach, César Franck, Popper Dávid és Gárdonyi Zoltán zeneművei. Az alkalomra a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Nincsenek megjeleníthető események.