Rendszerüzenet

Házasság hete a Nagytemplomban

Házasság hete – nem csak házaspároknak

Közel két évtizede indult útnak Angliából a kezdeményezés, miszerint ne csak a Valentin-nap szóljon a szerelemről, hanem februárban legyen egy teljes hét, amely a házasság és család fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Magyarország 2008-ban csatlakozott a programhoz, mely eseménysorozat hazai fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Idén „Veled kiteljesedve” jelmondattal, február 12-19. között kerül megrendezésre a Házasság hete, a nyitóalkalom otthonául a Debreceni Református Nagytemplom szolgál.

A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint hazánkban közel 900 ezer 20-39 év közötti fiatal él a szüleivel, többségében fiúk, akik közül egyre többen nem is terveznek a későbbiekben sem házasságot kötni. Sajnos egyre inkább teret hódít az a vélemény és félelem, hogy a szerelem csalódással jár, a házasság válással fog végződni, éppen ezért a fiatalok nem is törekednek arra, hogy életre szólóan elkötelezzék magukat társuk mellett, helyette inkább csak a pillanatnyi kapcsolatoknak élnek, hosszú távú célok és felelősség nélkül.

Ennek a folyamatnak szeretne megálljt parancsolni a Kézfogás Református Lelkigondozói Szolgálat, akik a hazai Házasság hetének programjait szervezik és koordinálják. Céljuk megmutatni, hogy a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, melyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, amely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. 2017. február 12-én 10 órától az országos nyitórendezvényen igét hirdet Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a Debreceni Református Nagytemplomban, továbbá köszönti a megjelenteket Tóth János, a Kézfogás Református Lelkigondozói Szolgálat szolgálatvezető-lelkésze, valamint a program arcai, Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Monika. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

A megnyitót követően egész februárban a vasárnap esti, 18 órakor kezdődő istentiszteleti alkalmak is a házasság témakörére épülnek:
2017. február 12. 18 óra – Téma: Hogyan találjam meg a társamat?
2017. február 19. 18 óra – Téma: Párkapcsolat és szexualitás
2017. február 26. 18 óra – Téma: Hogyan ne veszítsem el a társamat?

Nincsenek megjeleníthető események.